IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Még tovább csökkentek az albérletárak2021. január 18. (hétfő) 12:29 - Még tovább csökkentek az albérletárak

Novemberben újabb, 10 százalékos csökkenést mértek a szakemberek a magyarországi albérletáraknál. Budapesten ötéves mélypontra zuhantak vissza a bérleti díjak.

Az elmúlt hetekben is csökkentek az albérletpiaci árak a KSH-Ingatlan.com legfrissebb lakbérindexe szerint. Országos szinten az átlagos bérleti díjak tavaly novemberben több mint 10 százalékkal mérséklődtek az egy évvel korábbi szinthez képest.

A bérleti díjak hónapról hónapra lejjebb ereszkednek”

– mondta a kialakult helyzeről Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Balogh szerint novemberben az előző havi átlaghoz képest 1,6 százalékkal csökkentek a díjak. Ugyanabban a hónapban a fővárosban csak a budai hegyvidéki városrészekben – az I., II. és XII. kerületben – emelkedtek az albérletárak, de azután egy 5 százalékos áresés következett be. A többi budai kerületben havi szinten 2,7 százalékkal, a pesti oldalon pedig 1,4-1,9 százalékkal kértek alacsonyabb összeget a lakásbérlésért novemberben.

A közlemény szerint az Ingatlan.com saját,

január elejére jellemző adatai szerint novemberhez képest is csökkentek az albérletpiaci árak, így elmondható, hogy többéves mélypontra süllyedtek a bérleti díjak.

Budapesten a négyzetméterre vetített átlagos bérleti díj 3 ezer forint alá került, amire legutóbb három éve volt példa. Az átlagos bérleti díj pedig 130 ezer forint volt – ilyesmi legutóbb 5 éve fordult elő.

„Még nem tudni pontosan, hogy mikor szűnnek meg régiós és világviszonylatban a korlátozások, és mikor indulhat újra a turizmus. Emiatt 2021-ben a jelenlegi alacsonyabb albérletárak mellett alakulhat ki az új piaci egyensúly, és idén jelentős bérletidíj-növekedésre egyelőre nem számítunk” – közölte Balogh László.

 

 
Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
24 találat
Részletes kereső