IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Megjelentek az otthonfelújítási támogatás és hitel részletei2021. január 6. (szerda) 08:27 - Megjelentek az otthonfelújítási támogatás és hitel részletei

Ha a hitelfelvevő nem mutatja be a kijelölt határidőre a számlákat, elveszítheti a támogatást, az igénybe vett összeget pedig vissza kell fizetnie.

 
Megjelent a kamattámogatott otthonfelújítási hitelről szóló kormányrendelet a legfrissebb Magyar Közlönyben, illetve újabb részletek derültek ki a lakásfelújítási támogatásról is.

A lakásfelújítási hitelnél a maximálisan felvehető összeg hatmillió forint, a futamidő és ezzel együtt a kamattámogatás hossza pedig maximum tíz év lehet. Az ügyleti kamat a kamattámogatás ideje alatt nem haladhatja meg a 3 százalékot.

A Bank360.hu elemzésében rámutat, hogy az igényelhető kölcsön jelzáloghitel lesz, vagyis az igényléshez ingatlanfedezet bevonására is szükség lesz, a hitelintézet az igénylőnek nem számíthat fel előtörlesztési díjat vagy más egyéb költséget, a lakásfelújítási támogatásból történő előtörlesztés után a bank tíz napon belül újraszámolja a havi törlesztőrészletet (változatlan futamidő mellett), és tájékoztatja az igénylőt az új összegről.

Ha a támogatott személy nem mutatja be a kijelölt határidőre a számlákat, vagy a kincstár által megállapított otthonfelújítási támogatás összege nem éri el az otthonfelújítási kölcsön összegének 25 százalékát, vagy részére az otthonfelújítási kölcsönből megvalósított felújítással kapcsolatban kiállított számlák közül az utolsó számla kifizetésének napjától, de legkésőbb 2022. december 31-étől számított 150 napon belül az államkincstár nem állítja ki a támogatói okiratot, akkor a kamattámogatás megszűnik, az addig igénybe vett kamattámogatást pedig egy összegben vissza kell fizetni.

Ha viszont teljesülnek a feltételek, az otthonfelújítási támogatás folyósítását követően a hitelintézet az otthonfelújítási támogatást 4 napon belül egy összegben, előtörlesztésként a támogatott személy hitelintézetnél vezetett hitelszámláján jóváírja, legfeljebb a fennálló otthonfelújítási kölcsöntartozás összegéig.

A lakásfelújítási támogatás feltételei is megváltoztak. Eszerint, ha a szülők lakóhelye nem azonos, akkor az a szülő jogosult a támogatásra, akinél legalább egy közös gyermek lakóhelye van, ha a másik szülőnél egyetlen közös gyermeknek sincs lakóhelye, vagy mindkét szülő a támogatási összeg felére jogosult, amennyiben külön-külön mindkettejük lakóhelye megegyezik legalább az egyik gyermekük lakóhelyével.

A támogatás a korábban már ismertetett munkálatok mellett felhasználható lesz lámpák vagy világítótestek beépítésére vagy cseréjére, használati melegvíz rendszer kialakítására, korszerűsítésére vagy elemeinek cseréjére, ideértve a megújuló energiaforrások alkalmazását is. Ezenkívül a lakásfelújítási támogatás kombinálható lesz a csok keretein belül elérhető tetőtér-beépítéssel, bizonyos feltételek mellett.

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!

Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
24 találat
Részletes kereső