IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Hat négyzetméteren múlik a lakásvásárlók boldogsága2020. március 30. (hétfő) 07:54 - Hat négyzetméteren múlik a lakásvásárlók boldogsága

Egy felmérésből az is kiderül, hogy a 30 és 59 év közötti magyarok átlagosan 83 négyzetméteres ingatlanban élnek.

Hat négyzetméter – ennyivel szeretnének nagyobb lakást a 30-59 éves magyarok. Legalábbis ez derül ki a K&H biztos jövő felméréséből, amely a jelenlegi lakáshelyzet mellett azt is megvizsgálta, hogy mekkora ingatlant tartanának a megkérdezettek megfelelőnek.
 
Az érintett korosztály tagjai átlagosan 83 négyzetméter alapterületű lakóingatlanban élnek, miközben 89 négyzetmétereset tartanak ideálisnak. A budapestiek jelenleg 59 négyzetméteren laknak, míg a falubeliek ennek majdnem a dupláját, 101 négyzetmétert mondtak. Ugyanakkor, akik lakást szeretnének vásárolni a következő öt évben, azok átlagban 76 négyzetméterest vennének.
 
A háztartás létszáma persze jelentősen befolyásolja a méreteket. A felmérés szerint az egyedülállók 55 négyzetméteres ingatlanban laknak, és ennél mindössze 1 négyzetméterrel szeretnének nagyobbat. A kétfős háztartásoknál hasonló a helyzet: ők átlagosan 73 négyzetméteren élnek, és ezt is tartják ideálisnak. Más a helyzet azonban azoknál, akik hárman vannak: ők jelenleg átlagosan 85 négyzetmétert osztanak meg egymással, de ennél valamivel nagyobb alapterületre, 92 négyzetméterre lenne szükségük. A négyfős családok pedig a jelenlegi 93 négyzetméter helyett 104-re vágynak, az ötfős háztartások 112 négyzetméter helyett 125 négyzetméterre tartanának igényt.
 
A kutatás választ adott arra is, hogy a megkérdezettek kivel laknak egy fedél alatt. Az egyszemélyes háztartások az 50-es korosztályban a leggyakoribbak, és a legtöbb egyedülálló Budapesten és a megyeszékhelyeken lakik. Akik megosztják valakivel az ingatlanjukat, azoknak a 76 százaléka a párjával teszi ezt, 58 százalékuknál pedig gyerek is van a családban. Budapesten csak a válaszadók 42 százaléka lakik együtt a gyerekével, megyeszékhelyen, kisvárosban és faluban ez az arány sokkal magasabb, jellemzően 60 százalék. A megkérdezettek 13 százaléka a szüleivel, 4 százalékuk pedig más rokonnal él egy fedél alatt.

Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
20 találat
Részletes kereső