IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Megéri felújítani a lakást eladás előtt2019. december 1. (vasárnap) 09:34 - Megéri felújítani a lakást eladás előtt

A vevők egy jó része hajlandó többet is fizetni azért, hogy korszerűbb fűtése legyen a lakásának.

Az ingatlanárakon is meglátszik, hogy egy felújított, korszerű fűtési rendszerrel rendelkezőt drágábban kínálnak eladásra – derül ki az Ingatlan.com elemzéséből.

Balogh László, az oldal vezető gazdasági szakértője szerint a lakásvásárlást tervezők egy jelentős része nem szeretne komolyabb beruházást végrehajtani a megvett lakásban, ezért inkább már a felújított, korszerű fűtéssel rendelkező ingatlanokat vásárolna, amiből azonban jelenleg kevés van a piacon, ezért ezekért a vevők hajlandók akár prémiumot is fizetni.

Az oldal a XI. kerületi ingatlanárakat elemezve arra jutott, hogy az "újszerűeknél" az átlagos négyzetméterár szeptember közepén 884 ezer forintot tett ki, ami 15 százalékkal haladta meg a közepes állapotúként hirdetett téglalakások 769 ezer forintos átlagát.

Az újbudai, távfűtéses panellakásoknál a felújítottakért négyzetméterenként 690 ezer forintot kértek az eladók, 7 százalékkal többet, mint közepes állapotúakért. Távfűtés és házközponti fűtés esetén az egyedi méréssel akár 5-10 százalékkal lefaragható a havi rezsiköltség, így az egyedi méréses, ugyancsak felújított panellakásoknál 714 ezer forint az átlagár, ami több mint 10 százalékkal haladja meg a közepes állapotban lévő lakásokét.

A XI. kerületi családi, iker- vagy sorházak esetében a sima gázkazános házaknál az átlagos négyzetméterár 597 ezer forint, míg a korszerűbb és takarékosabb geotermikus rendszerrel felszerelt házaknál 835 ezer forint ugyanez, a szintén modern, úgynevezett fan-coil megoldással rendelkező házaknál pedig 900 ezer felett van az átlagos négyzetméterár.

Ez alapján az ingatlanok állapota és fűtési rendszere akár 30-40 százalékkal is befolyásolhatja egy-egy lakás vagy ház értékét, emiatt a tulajdonosoknak megéri a korszerűsítésre és az állagmegőrzésre költeni.

Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
29 találat
Részletes kereső