IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Végre lelassulhat a lakások drágulása Budapesten2019. szeptember 30. (hétfő) 13:29 - Több tényező is abba az irányba mutat, hogy lelassul a lakásárak növekedése.

Több tényező is abba az irányba mutat, hogy lelassul a lakásárak növekedése.

A budapesti használt lakások piacán a nyár eleje óta visszaesett a kereslet, részben azért, mert a befektetési célú vásárlók aktivitása jelentősen csökkent a szuperállampapír bevezetésének köszönhetően – írja elemzésében az Ingatlan.com.

Balogh László, a portál vezető gazdasági szakértőjének elmondása szerint a nyár óta csökkenő budapesti kereslet miatt ugyanis egyre tovább tart az ingatlanok értékesítése, és ez növekvő kínálattal párosul.

A két hatás pedig összességében lelassíthatja a fővárosi árnövekedést.

Az elemzés szerint az utóbbi hónapokban megtorpanni látszanak az elmúlt években folyamatosan emelkedő négyzetméterárak:

© Ingatlan.com

A portál elemzése szerint főleg az olcsóbb lakások iránti kereslet csökkent, június óta a 20 és 30 millió forint közötti áron kínált lakások iránti kereslet majdnem 50 százalékkal, a 30-40 millió forintos lakásoknál 17 százalékkal, a 40-50 millió forintos lakások esetében pedig 10 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához viszonyítva. A 20-30 milliós ársávban található ingatlanok esetében a kínálat is visszaesett mintegy 25 százalékkal.

Az 50-70 millió forintos sávban viszont már minimális a csökkenés, gyakorlatilag stagnálás látható, és megnőtt a kereslet a 70-80 millió forintos táborba tartozó lakásokra 6 százalékkal, a 80-90 milliósokra pedig 16 százalékkal. Ugyanakkor bár éves szinten nőtt a kereslet a drágább lakások iránt, az érdeklődők száma alacsonyabb, mint az olcsóbb lakások esetében.

 

 

 

 
Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
26 találat
Részletes kereső