IMPERIALGROUP
Keressen ingatlanaink között!
Kérjen árfigyelést!
Tekintse meg 3D-s ingatlanbejárásainkat!
Ingyenes hitelügyintézés!
Kösse meg nálunk lakásbiztosítását!
Rendelje meg nálunk energetikai tanúsítványát!
Bízzon meg minket eladó ingatlanjával!
Keresés mentés, értesítések változásokrólFelhasználónév: Jelszó: | regisztráció
 
Ez kell ahhoz, hogy ripsz-ropsz el lehessen adni egy lakást2019. július 2. (kedd) 14:21 - Ez kell ahhoz, hogy ripsz-ropsz el lehessen adni egy lakást.

Az egyik ingatlaniroda szedte össze, hogy mi minden számít.

A jól árazott ingatlanok – bármilyen típusról is legyen szó – viszonylag gyorsan elkelnek. Schneider Zoltán, a Balla Ingatlan V., VI. és VII. kerületi irodájának szakmai vezetője úgy fogalmazott, hogy annál az ingatlannál, amelyik túlárazott, és a tulajdonos kéthavonta csökkenti az árat, csak akkor lehet sikeres az üzlet, ha az ár már piacképes. Csakhogy nem minden tulajdonos hajlandó az ár csökkentésére.

Nagy Andrea, a Balla Ingatlan bel-budai és észak-budai irodáinak szakmai vezetője is tapasztalta ezt a problémát. Mint mondta, sokszor fél-egy évig is piacon kell tartani egy ingatlant, mire a tulajdonosok elfogadják azt, hogy az általuk elképzelt árakon nem fogják tudni eladni a lakásukat.

A jól meghatározott ár mellett fontos az is, hogy mennyire kurrens most az adott ingatlantípus. A keresett kategóriákba tartozó ingatlanok értelemszerűen előbb vevőre találnak: ilyenek most a panelek vagy a kisméretű lakások, valamint azok az ingatlanok, melyek környezete zöld, de mégis központi fekvésűnek számítanak, csendesek, jó tájolásúak, felújítottak, lehetőleg első emeletiek és jók a közlekedési adottságaik.

A leggyorsabban a panellakások, illetve a kisméretű lakások kelnek el a kerületben: mindössze 1-2 hónapra van szükség az eladásukhoz. A nagyobb értékű téglalakásoknál az értékesítési idő 3-6 hónapra nő, míg családi házaknál eléri a 6-9 hónapot is.

A felújítandó lakásokra most mérsékeltebb a kereslet, elsősorban a jó állapotú ingatlanok iránt érdeklődnek a vevők. Ennek az az oka, hogy jelenleg meglehetősen nehéz megfelelő építőipari szakembert találni a felújítási munkálatokra, ráadásul, ha akad is ilyen, az nagyon sokba kerül.

Az ingatlanpiacon a leginkább elhúzódó eladásra a használt családi házak eladói számíthatnak. Az értékesítési idő itt hónapokban mérhető, olykor akár években.

Twitter Share on Google+
Vissza
 
 

Gyorskeresés

Típus:
Megye:
Kerület:
Település:
Ár: -
Méret: - m2
20 találat
Részletes kereső